Jongens van de Klei aardappelen worden met zorg en vakmanschap geteeld. We stellen alles in het werk om te zorgen voor een natuurlijke en echte smaak.
Nederlandse boeren, jongens van de klei, telen de lekkerste aardappelen op hun zware vruchtbare kleigronden. Wie zijn deze telers? Lees hier de verhalen van een aantal telers.
Ieder jaar doneren wij een bedrag aan een vogelbeschermingsinitiatief. Van iedere verkochte verpakking biologische Jongens van de Klei kruimig of vastkokend, gaat een vast bedrag naar het gekozen project.
Aardappelen staan na rijst, tarwe en maïs op de vierde plaats van de meest geteelde voedselgewassen ter wereld. In Nederland zijn ze onderdeel van de schijf van vijf en dus niet te missen in ons dagelijks voedingspatroon. Best logisch, want aardappelen zijn niet alleen lekker, maar ook rijk aan goede voedingsstoffen.
Aardappelen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en werden in de 16e eeuw door Spaanse ontdekkingsreizigers meegebracht naar Europa.
Of je hem nu kookt, bakt, poft, tot friet verwerkt, in de oven gaart of er lekkere rösti van maakt, de aardappel is qua bereiding ontzettend veelzijdig.